Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-09@02:00:03 GMT

علت‌ها و راه‌های درمان انواع درد شکم

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۹۹۹۸۶

علت‌ها و راه‌های درمان انواع درد شکم

در حقیقت بخش‌هایی از بدن ما که به عنوان سیستم هضم شناخته می‌شوند، محل زندگی اکوسیستم کاملی از باکتری‌هاست و با ایجاد تغییراتی ساده در سبک زندگی می‌توانیم از شر طیف گسترده‌ای از مشکلات سیستم هضم و دفع خلاص شویم.

جالب است بدانید پزشکان و متخصصان، وضعیت سلامتی روده را مرتبط با سلامتِ عمومیِ تمام بدن می‌دانند و با این وجود بیشتر ما تا زمانی که به مشکلات گوارشی و هضم مانند تولید زیاد گاز، نفخ و یبوست دچار نشده‌ایم، توجهی به این بخش مهم از بدنمان نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چگونه می‌توان فهمید مشکلی وجود دارد؟

شاید مسئله اصلی این باشد که بدون مراجعه به متخصص چگونه متوجه شویم سیستم هضم و دفع بدن ما با مشکلاتی روبروست؟ متخصصان توضیح می‌دهند که نشانه‌هایی وجود دارد که در حقیقت به ما درباره به هم خوردن تعادل باکتری‌های موجود در روده هشدار می‌دهد:

- احساس هر گونه ناراحتی در ناحیه شکم

اگر دوست دارید سیستم هضم سالمی داشته باشید باید همواره مراقب نشانه‌های هشدار دهنده بدنتان باشید. برای نمونه باید به نشانه‌هایی، چون تولید زیاد گاز و نفخ، آروغ زدن بیش از معمول، سوءهاضمه و به طور کلی هر نشانه‌ای مبنی بر تغییر عاداتِ معمولِ هضم بدنتان باشید.

- احساس مداوم خستگی و کوفتگی

محققان اعلام کردند که به طور کلی برای افرادی که به صورت مداوم احساس خستگی و بی حالی می‌کنند، احتمال بیشتری وجود دارد که تعادل باکتری‌های موجود در روده به هم خورده باشد و بنابراین برای رصدِ سلامتی روده فقط نباید به درد‌ها و ناراحتی‌های ناحیه شکم حساس باشید.

- حساسیت‌ها و آلرژی‌ها

دقت کنید که اگر حساسیت غذایی شما از گذشته تا به حال تغییری نکرده جای نگرانی نیست، اما اگر وضعیت برخی از حساسیت‌های غذایی و آلرژی‌ها رو به بدتر شدن می‌رود و یا متوجه بروز حساسیت کاملا جدیدی شده‌اید نباید به سادگی از کنار این نشانه عبور کنید. این حساسیت‌های جدید می‌تواند هم به صورت عکس‌العمل‌های آنافلاکسی بروز کند و هم ممکن است با نشانه‌هایی مانند ناراحتی‌های پوستی خود را نشان دهد.

سه راهِ موثر برای پیشرفت سلامتی روده

هرچند که تقریبا سیستم هضم و روده‌های هرکدام از ما وضعیت منحصربفرد و مختص خود را دارد، اما بر اساس نظر متخصصان، همه ما باید برای پیشرفت وضعیتِ این بخش مهم از بدنمان راهی کم و بیش یکسان را برویم. براساس نظر متخصصان، همه ما می‌توانیم با تمرکز بر سه محورِ اساسی به سمتِ روده‌های سالم‌تر و سیستم هضم قدرتمندتری برویم. این سه محور که در ادامه همراه هم از جزئیات آن‌ها آگاه خواهیم شد عبارتند از: مواد غذایی، ورزش و سلامت روان.

محور اول: مواد غذایی

قطعا چندان برایتان عجیب نخواهد بود اگر اصلی‌ترین مسیر در راه رسیدن به سیستم هضم و دفع سالم از راه تغذیه درست عبور کند. متخصصان تغذیه در این محور، بر سه دسته از مواد غذایی تاکید فراوانی دارند که باهم آن‌ها را مرور خواهیم کرد.

- فیبر

به گفته متخصصان برای داشتن روده سالم و خلاصی از دست درد و ناراحتی‌های سوءهاضمه، هرکدام از ما باید در روز دست‌کم ۲۵ گرم فیبرمصرف کنیم. برای رسیدن به چنین هدفی، بیش از هرچیز قرار دادن مواد غذایی غنی از نظر فیبر در برنامه غذایی توصیه می‌شود. میوه‌هایی مانند آووکادو، خانواده بِری‌ها مانند تمشک و شاتوت و بلوبری و نارگیل حاوی فیبر فراوانی هستند و بامیه، کنگر فرنگی و نخود فرنگی هم همین وضعیت را دارند.

- پلی‌فِنولز

پلی‌فنول‌ها در حقیقت ترکیبی گیاهی هستند که به همراه فیبر می‌توانند جمعیت باکتری‌های مفید موجود در روده را افزایش دهند. اگر به دنبال موادی هستید که حاوی پلی‌فنول باشند باید سراغ موادی مانند حبوبات، انواع مغز‌ها در آجیل، چای و قهوه، روغن زیتون، کاکائو و انواع ادویه‌ها بروید.

-نوشیدن آب

اگر اهل مطالعه مقاله‌های پزشکی باشید حتما اطلاع دارید که نوشیدن آبِ کافی تقریبا برای تمام بخش‌های بدن، ضروری و لازم است و سیستم هضم و روده‌ها هم از این قاعده مستثنی نیستند. نوشیدن آبِ کافی از راه‌های متفاوتی به هضم کمک می‌کند. برای نمونه با تولید بزاق بیشتر، اولین مرحله هضم را آسان می‌کند و در مراحل بعدی از خرد شدن مواد غذایی به تکه‌های کوچک‌تر گرفته تا ترشح هورمون‌های مفید توسط مغز برای بهبود هضم، همه و همه با نوشیدن آب کافی میسر می‌شود.

متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند اگر می‌خواهید تمام مراحل هضم به خوبی انجام شود باید در روز دست‌کم ۲ لیتر آب بنوشید و اگر از آن دسته از افرادی هستید که حتی می‌توانید اندکی بیش از ۲ لیتر آب بنوشید هم حتما انجامش دهید.

ورزش

متخصصان عقیده دارند اساسا هرنوع حرکت ساده یا پیشرفته ورزشی باعث به کار افتادن و سرعت گرفتن فرآیند هضم می‌شود و قدم زدن، وزنه زدن یا دویدن و یا هر فعالیت ورزشی که شما می‌توانید انجامش دهید بدون شک به سلامت روده‌های شما کمک خواهد کرد.

هرچند که متخصصان از هر فعالیت ورزشی استقبال می‌کنند، اما بررسی‌های دقیق‌تر نشان می‌دهد فعالیت‌های ورزشی سبک‌تر نسبت به ورزش‌های حرفه‌ای و سنگین تاثیر بیشتری روی سرعت بخشیدن به فرآیند هضم دارند. بر اساس این بررسی‌ها فعالیت‌های ورزشی سنگین به دلیل وارد آوردن فشار و استرس به بدن ممکن است مانند فعالیت‌های ساده‌ای مانند قدم زدن یا چند تمرین ساده هوازی در این زمینه موثر نباشند.

در نهایت در زمینه تاثیر فعالیت ورزشی در زمینه سلامت روده باید گفت بهتر است سراغ حرکاتی بروید که بیش از بقیه در دسترستان است و می‌توانید بدون هزینه و تغییر در سبک زندگی، هر روز انجامشان دهید. برای نمونه یک متخصص به بیمارانش در راه داشتن روده و سیستم هضم سالم‌تر توصیه می‌کند سراغ حرکاتی ساده و در دسترس بروند مانند یک ایستگاه زودتر پیاده شدن از اتوبوس یا مترو و اندکی پیاده روی یا استفاده از پله به جای آسانسور و یا حتی حرکات ساده مانند وزنه زدن با جاروبرقی و ... .

و در نهایت سلامت روان

تاثیر سلامت روان و استرس و اضطراب تقریبا روی تمام بخش‌های بدن ثابت شده است و حالا متخصصان می‌دانند به دلیل رابطه نزدیک و ارتباط بین روده و مغز، فشار روانی می‌تواند تاثیر مخرب فراوانی روی روند هضم بگذارد و یا به طور کلی فرآیند هضم در بدن را متوقف کند.

دقیقا به همین دلیل است که متخصصان توصیه می‌کنند در برنامه روزانه زندگیتان حتما فعالیت‌هایی را قرار دهید که برای شما به کاهش فشار روانی و استرس منجر خواهد شد. این فعالیت‌ها بسته به شناخت شما از بدن و روانتان می‌تواند ورزش، مدیتیشن، فعالیت‌های مذهبی و یا حتی تمرین تنفس باشد.

در نهایت براساس تحقیقات فراوان در آغوش گرفتن و محبت به افرادی که دوستشان دارید کاراییِ قابل توجهی در کاهش فشار روانی و اضطراب دارند و منجر به کاهش ترشح کورتیزول یا هورمون استرس می‌شوند. پس دست‌کم برای داشتن روده و سیستم هضم سالم‌تر، به هر طریقی که به ذهنتان می‌رسد در این شرایط سخت و اضطراب‌آور، فشار روانی‌تان را کم کنید.

منبع: برترین ها

منبع: فردا

کلیدواژه: درد شکم سیستم هضم سیستم هضم فشار روانی مواد غذایی فعالیت ها نوشیدن آب روده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۹۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود کیفیت محصولات کشاورزی با تلاش متخصصان بومی



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سیدعبدالحمید هاشمی ساداتی دانشجوی دکتری تخصصی توسعه کشاورزی از دانشگاه زنجان درباره علت انجام این طرح گفت: استان مازندران با توجه به موقعیت خاص اقلیمی از گذشته به عنوان یکی از پایه‌های اصلی کشاورزی و تأمین مواد غذایی در ایران مطرح بوده و در بسیاری از محصولات کشاورزی ازجمله مرکبات در کشور از بالاترین جایگاه برخوردار است. به همین علت باید با شناخت کامل همه ابعاد و ویژگی‌های این پدیده‌ها، روند تغییرات و نوسانات عوامل اقلیمی برای ارزیابی امکان بروز تغییرات اقلیمی احتمالی بررسی شود.

وی ادامه داد: از طرفی، معیشت خانوارهای روستایی وابسته به کشاورزی است و این آسیب‌پذیری می‌تواند اثرات غیرمستقیمی برالگوی تجارت، توسعه و امنیت غذایی داشته باشد. در سال‌های اخیر توجه مجامع علمی جهان به موضوع تغییر اقلیم بیشتر در زمینه‌های اثرات و پیامدهای تغییر اقلیم و بررسی سازوکارهای تاب‌آوری و سازگاری در مقابل تغییر اقلیم معطوف شده و در سطح جهانی، تغییرات چشمگیری در نگرش نسبت به مخاطرات دیده می‌شود. بر اساس این نگرش، برنامه‌های کاهش مخاطرات باید به دنبال ایجاد و تقویت ویژگی‌های جوامع تاب‌آور باشند و در زنجیره مدیریت سوانح به مفهوم تاب‌آوری نیز توجه کنند.

هاشمی ساداتی تصریح کرد: سازگاری در کشاورزی با توجه به محرک اقلیمی و اصلاحات مرتبط با آن و مطابق با گونه‌های مختلف مزرعه و مکان‌ها، و شرایط اقتصادی، سیاسی و سازمانی انجام می‌شود. مناطق مختلفی از کشور در سال‌های اخیر تحت تأثیر نوسانات آب و هوایی و تغییر اقلیم قرار گرفته‌اند که از این بین می‌توان به مناطق کشاورزی استان مازندران اشاره کرد.

وی خاطر نشان کرد: نتایج این پژوهش در سیاستگذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های ملی، منطقه‌ای و محلی برای مقابله با آثار وپیامدهای نوسانات وتغییرات اقلیمی در کشور و استان مورد استفاده جدی و کاربردی قرار می‌گیرد و به تدوین برنامه‌ها و اقدامات عملیاتی لازم برای افزایش ظرفیت‌های سازگاری و تاب‌آوری بخش کشاورزی وجوامع محلی در مواجهه با تغییرات و نوسانات اقلیمی کمک می‌کند.

هاشمی ساداتی گفت: توجه به مسأله تغییر اقلیم از اهداف و اولویت‌های کشور‌های مختلف جهان است چراکه با مسائل دیگری از جمله کاهش فقر، امنیت غذایی، دستیابی به خدمات بهداشتی، آموزش و انرژی ارتباط مستقیم دارد.

وی افزود: تغییر اقلیم تأثیر قابل توجهی بر منابع آب خاورمیانه می‌گذارد و به دنبال آن کشور ما نیز با چالش‌های جدی به‌خصوص در بخش آب و کشاورزی مواجه خواهد شد. از طرفی کشاورزی یکی از حساس‌ترین بخش‌هایی است که در معرض تغییرات اقلیمی قرار دارد.

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: شواهد موجود نشان می‌دهد که تغییر اقلیم و اثرات آن جهانی است، اما بیشترین اثرات نامطلوب را بر کشورهای در حال توسعه به ویژه کشورهای آفریقایی و آسیایی به‌خاطر پایین بودن ظرفیت مقابله‌شان می‌گذارد.

وی تصریح کرد: کشاورزی را می‌توان یک فعالیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دانست که طیف وسیعی از خدمات زیست بوم را فراهم می‌کند. مهمتر از همه اینکه کشاورزی به اشکال و در مکان‌های مختلف به تغییر اقلیم حساس شده و ظرفیت مدیریت این خطر نیز در این مناطق متغیر است.
این محقق و پژوهشگر افزود:

«تحلیل آسیب‌پذیری و تاب‌آوری باغداران مرکبات در سازگاری آن‌ها در برابر تغییر اقلیم در استان مازندران» عنوان طرحی است که سیدعبدالحمید هاشمی ساداتی در قالب رساله دکتری با راهنمایی اسماعیل کرمی دهکردی ون حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام داده است .

دیگر خبرها

  • اوج سرعت سایت با سرور مجازی
  • امیدوار باشید؛ دوباره دندان در می آورید!/ آزمایش بالینی اولین داروی رشد دوباره دندان‌
  • تصویب قانون «مالکیت فکری» جهاد دانشگاهی در آینده‌ای نزدیک/ متخصصان جهاد دانشگاهی پای کار آمدند
  • ساخت و بازسازی ۲ هزار قلم قطعات نیروگاهی به‌ دست متخصصان مشهدی
  • سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • بهبود کیفیت محصولات کشاورزی با تلاش متخصصان بومی
  • نقش موثر متخصصان مامایی در اجرای طرح جوانی جمعیت
  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند