Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-08@21:28:45 GMT

این هشدار های بدن را جدی بگیرید!

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۲۵۸۶۸

این هشدار های بدن را جدی بگیرید!

برخی مواقع بدن علائم و نشانه‌هایی ارسال می‌کند که جنبه هشداری دارند. درد سینه، تنگی نفس و گیجی نشانه‌های شایعی هستند که همواره در خود یا اطرافیان دیده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ همانطور که اگر دستگاهی به خوبی کار نکند و دچار مشکلی شود، سیستم‌های هشداری آن شروع به آژیر کشیدن می‌کنند، بدن انسان هم با هر مشکل و بیماری، از خود نشانه‌هایی بروز می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



برخی مواقع بدن علائم و نشانه‌هایی ارسال می‌کند که جنبه هشداری دارند. درد سینه، تنگی نفس و گیجی نشانه‌های شایعی هستند که همواره در خود یا اطرافیان دیده‌ایم، اما گاهی بعضی علائم را مهم نمی‌دانیم و به آنها توجه نمی‌کنیم، مثلاً درد بدن یا تورم و برآمدگی را مهم نمی‌دانیم.

در این زمینه باید یاد گرفت که چه زمانی این نشانه‌ها اهمیت دارند و چه وقت نباید به آن‌ها توجه کرد؟ برخی نشانه‌ها واقعاً با مرگ و زندگی ما در ارتباط هستند و توجه نکردن به این هشدارها ممکن است عواقب وخیم داشته و حتی به از دست دادن زندگی ختم شود. با دقت به این نشانه‌ها و اقدام برای درمان، می‌توان از مرگ زودرس پیشگیری کرد. در حقیقت بیشتر مواقع، این نشانه‌ها مورد غفلت واقع شده و منتهی به پایان غمبار می‌شوند. اگر در زمان مناسب به این نشانه‌ها توجه شود، چه بسا بسیاری از زندگی‌ها ادامه پیدا خواهد کرد.

1- اگر وزن شما بدون علت خاصی کم شده یا اشتهای خود را بدون علت از دست داده اید: ممکن است به یک بیماری جدی و مهمی مبتلا شده باشید. البته اگر در رژیم لاغری باشید، انتظار کاهش وزن را داشته باشید، اما اگر وضع تغذیه شما تغییر نکرده و مثل همیشه است و با این حال مجبورید که کمربند خود را محکم تر ببندید ، امکان دارد که مشکل جدی پیدا کرده باشید. البته عکس این قضیه هم صادق است.

مثلاً در ابتلا به سرطان تخمدان، مایعات در ناحیه شکم تجمع یافته و انباشته می‌شود و زنان ممکن است فکر کنند که افزایش وزن پیدا کرده‌اند. همیشه به خاطر داشته باشید، اگر شما در تغذیه خود تغییری نداده اید و سالیان سال در یک محدوده وزنی مشخصی بوده اید و اکنون وزنتان بی‌علت کاهش یا افزایش نشان می‌دهد، حتماً به پزشک خود مراجعه کنید.

2- بریده بریده صحبت کردن، رعشه و فلج، ضعف، کرختی و بی حسی: مورمور شدن و دردهای سوزش آور و گیجی، یکی دیگر از نشانه‌ها است و در صورت مشاهده باید فوراً به مرکز پزشکی مراجعه کنید. درمان زود هنگام، ممکن است از صدمه دائمی به مغز پیشگیری کرده و حتی موجب نجات زندگی تان شود. بریده بریده صحبت کردن و عدم توالی در حرف زدن، ممکن است در اغلب موارد جدی گرفته نشود. به هر حال در این شرایط ممکن است لخته خون در رگ‌های مغز به وجود آمده یا دچار خونریزی در عروق خونی شده باشید.

3- مدفوع سیاه: ممکن است نشان دهنده خونریزی از یک زخم در معده یا روده کوچک باشد. هر چند نوع غذایی که میخوریم بر روی رنگ مدفوع تأثیر دارد، اما مدفوع سیاه و قیری رنگ، بدین معنی است که در دستگاه گوارشی خونریزی وجود دارد. این علامت می‌تواند نشانه زخم یا حتی سرطان باشد.

4- سر درد همراه با سفتی گردن و تب: یک علامت عفونت حاد میکروبی است که مننژیت نامیده می‌شود. در این بیماری شما نمیتوانید چانه خود را روی سینه قرار دهید. هنگام ابتلا به مننژیت به درمان فوری با آنتی بیوتیک‌ها برای کشتن میکروبها، قبل از این که میکروب‌ها روی مغز اثر شدید بگذارند، نیاز است.

5- سردرد ناگهانی، رنج آور و شدیدتر از سردردهایی که قبلاً داشته اید: ممکن است نشانه‌ای از بیماری باشد، بنابراین لازم است بلافاصله به یک مرکز درمانی بروید. هر چند که التهاب و آسیب عروقی نادر بوده، اما ممکن است در سنین زیر 40 سال هم دیده شود و در صورتی که درمان نشود، مشکل ساز خواهد بود. اگر شما سر درد شدید دارید احتمال دارد دچار مشکل عروقی مغزی شده باشید. در این موارد خون از عروق متورم شده مغزی که پوسته رگ آن نازک شده است، به بیرون پاشیده شده و خونریزی مغزی رخ می‌دهد. اگر قبل از پاره شدن رگ بیماری تشخیص داده و فوراً درمان شود، می‌توان زندگی مبتلایان را نجات داد.

6- در زنان خونریزی پس از یائسگی: یک نشانه هشدار دهنده است. برخی زنان به آن توجه نکرده و فکر می‌کنند این موضوع زود گذر است، اما خونریزی بعد از یائسگی نشانه سرطان رحم بوده و در صورت درمان بموقع و سریع درمان پذیر است.

7- در مردان، وجودتوده همراه با وجود برآمدگی در ناحیه کشاله ران یا حتی بدون آن: ممکن است مهم باشد. سرطان بیضه در کسانی شایع تر است که بیضه‌ها از ناحیه شکم به محل اصلی خود، به شکل طبیعی پایین نیامده اند. در هنگام دوش گرفتن لازم است که به نشانه‌های مشکوک توجه داشته باشید. اگر توده غیر طبیعی را احساس کردید حتماً به پزشک مراجعه کنید.

● نکته آخر
اگر احساس می‌کنید عضوی در بدنتان درست کار نمی‌کند و نشانه‌های غیر معمول مانند سردرد بسیار شدید می‌بینید و پزشک شما درباره آن جدی برخورد نمی‌کند، به فکر خود باشید و تا پیدا کردن علت و درمان از پا نایستید. به پزشک خود بگویید که این علامت ممکن است خیلی مهم باشد و از او بخواهید که علت واقعی آن را برایتان پیدا کند. از او بخواهید آزمایش‌های تکمیلی را برای بررسی بیشتر درخواست کند و همه سعی و کوشش خود را برای سلامتی شما به خرج دهد.

 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تورم سرطان تنگی نفس سردرد بی اشتهایی نشانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۵۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های درمان رادیوتراپی در تومورهای مغزی کودکان

بهار معینی، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، درباره کنگره دو سالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان (یادبود پروفسور پروانه وثوق) که در اردیبهشت ماه سال جاری برگزار می‌شود، گفت: این دوره نخستین کنگره نوروانکولوژی کودکان در ایران است. البته پیش از این کنگره‌های بین‌المللی انکولوژی کودکان در ایران برگزار شده بود اما امسال به صورت ویژه به رویکرد چند تخصصی در تومورهای مغزی کودکان پرداخته شده و چالش‌های این روش درمان بررسی می‌شود.

وی افزود: در سخنرانی ام بر چالش‌های درمانی تومورهای ژرم سل بر موارد تجربی خود در میان کودکان تحت درمان در بیمارستان محک، متمرکز خواهم بود. تومور ژرم سل مغزی در اطفال بعد از تومورهای مدولوبلاستوما و اپاندیموم شیوع کمتری دارد؛ اما دلیل اهمیت بررسی آن، شناسایی انواع چالش در مسیر درمان‌هایی است که این نوع از تومور مغزی برای کودکان ایجاد می‌کند.

این رادیوانکولوژیست ادامه داد: برنامه‌های درمانی تومورهای ژرم سل مغزی اکنون در دنیا به‌روز شده و شیوه‌های درمانی آن تغییرات بسیاری کرده است. در روش‌های جدید تا جای ممکن استفاده از رادیوتراپی برای درمان محدود شده است چون پیش از این درمان رادیوتراپی به صورت کامل بر کودکان مبتلا به تومور ژرم سل انجام می‌شد و حتی درمان ستون فقرات همزمان با درمان تومور مغزی در کودکان انجام می‌گرفت اما امروزه به دلیل عوارض این شیوه درمانی، برنامه درمانی تغییر کرده است.

به گفته معینی، در برنامه درمانی جدیدِ تومورهای ژرم سل مغزی کودکان، از روش شیمی‌درمانی خاصی برای بیماران استفاده می‌شود و بر اساس پاسخ درمانی دریافت شده، رادیوتراپی حذف و بر درمان مغز تمرکز می‌شود. پیش از این باید همه بطن‌های مغزی درمان می‌شد، اما امروزه حتی میزان اشعه‌دهی بر بطن‌های مغز محدود شده است.

وی گفت: تومورهای ژرم سل در بخش پینه‌آل و سوبریال مغزی قرار دارند و استفاده از رادیوتراپی در درمان آنها، عوارض جانبی بر هورمون‌های رشد کودک به جای خواهد گذاشت. از سوی دیگر برخی از کودکان مبتلا به تومورهای ژرم سل در اوایل نوجوانی هستند و به همین دلیل ممکن است دچار اختلال در روند رشد خود شوند.

معینی ادامه داد: همچنین اگر دوز استفاده از اشعه‌دهی در روش درمانی رادیوتراپی برای درمان تومورهای مغزی کودکان از میزان مشخصی بیشتر شود، موجب کاهش هوش کودک می‌شود. بنابراین تا جای ممکن تلاش می‌شود عوارض درمانی شیمی‌درمانی و رادیوتراپی محدود شود.

این رادیوانکولوژیست یادآور شد: متأسفانه بیشتر مراکز درمانی در ایران هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنند در حالی که از این روش درمانی به ویژه در کشور کانادا و بیمارستان‌هایی مانند سیک‌کیدز، دیگر استفاده نمی‌شود. متخصصانی مانند دکتر اوته بارتلز از کشور کانادا، سال‌ها است بر درمان تومورهای ژرم سل تحقیق می‌کنند و در این دوره از کنگره دو سالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان حضور دارند و درباره چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان سخنرانی می‌کنند.

معینی با بیان اینکه رویکرد چند تخصصی به تومورهای مغزی کودکان موجب به‌روز شدن دانش همه متخصصان مربوطه در درمان می‌شود گفت: پیش از این ممکن بود هر یک از متخصصان در درمان تومورهای مغزی کودکان از یک برنامه‌ی درمانی متفاوت استفاده کنند، اما طی جلسات چند تخصصی تمامی اطلاعات متخصصان در درمان به صورت یکپارچه به‌روز می‌شود. بنابراین در این دوره از کنگره انکولوژی کودکان با توجه به برگزاری جلسات چند تخصصی بین همه متخصصان، می‌توان از داده‌های مشترک تجربی برای انتقال دانش و به روزرسانی اطلاعات استفاده کرد.

کد خبر 6099006 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • خطا در خرید اینترنتی بلیط اتوبوس
  • درد زیر بغل نشانه چیست؟
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • چالش‌های درمان رادیوتراپی در تومورهای مغزی کودکان
  • تغییر رنگ ادرار، بوی ادرار و ظاهر ادرار نشانه چیست؟
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • مراقب فروپاشی عصبی باشید / نشانه هایی برای تشخیص افسردگی
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • ۲۵ میلیون تومان بدهید گواهینامه تقلبی بگیرید!/ مراقب باشید مرتکب قتل عمد نشوید
  • آیا ناسا نشانه‌هایی قطعی از حیات فرازمینی پیدا کرده است؟