Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-08@04:40:19 GMT

8 علت بدن درد را بشناسیم

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۱۹۶۷۳

 به گزارش ایلنا، برخی فعالیت های روزمره زندگی مانند ایستادن، راه رفتن یا ورزش کردن به مدت طولانی باعث بدن درد می شوند.

در این شرایط با به کمی استراحت و درمان خانگی بدن درد بهبود پیدا می‌کند. اما برخی بدن دردها به ویژه زمانی که مدت زیادی طول می کشند، نشان باعث بروز مشکل است. در این موارد لازم است پزشک با ارائه برنامه درمانی طولانی مدت کمک کند تا بدن درد و علائم مربوط به آن را برطرف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علت بدن درد چیست؟

 استرس

زمان استرس، سیستم ایمنی بدن نمی‌تواند به خوبی همیشه با عفونت و بیماری مبارزه کند. این مسئله باعث بدن درد می‌شود .

بالا رفتن غیرطبیعی ضربان قلب، افزایش فشار خون، گرگرفتگی یا عرق سرد، لرز غیرطبیعی بدن، سردرد، مانند سردرد تنشی یا میگرن از علائم استرس است.

کم آب شدن بدن

آب یکی از ترکیبات ضروری برای عملکردهای سالم و معمول بدن محسوب می شود. وقتی بدن کم آب می‌شود فرایندها مهم از جمله نفس کشیدن و هضم غذا به درستی انجام نمی‌شوند.

ادرار تیره، سرگیجه یا عدم تعادل، خستگی مفرط، تشنگی زیاد از عوامل کم آبی بدن است.

کم خوابی

کم خوابی بر روی سلامت کل بدن تاثیر می‌گذارد. بدون خواب بدن زمان برای استراحت و دریافت انرژی و انجام فرایندهای ضروری ندارد. این کمبود انرژی باعث بدن درد می شود.

گیجی یا عدم تعادل، خوابیدن در طول روز بدون اینکه قابل کنترل باشد، مشکل در فهم صحبت‌های دیگران یا مطالبی که می خوانید، مشکل در صحبت کردن و در به خاطر آوردن مسائل از جمله علت‌های کم خوابی است.

آنفولانزا

سرماخوردگی و آنفولانزا هر دو عفونت های وریدی هستند که باعث التهاب می‌شوند. التهاب به ویژه در گلو، قفسه سینه و ریه‌ها، منجر به درد می‌شود.

گلو درد، گرفتگی صدا، عطسه یا سرفه، مخاط غلیظ و رنگی و سردرد یا گوش درد از عوامل ابتلا به بیماری انفولانزا است.

کم خونی

کم خونی زمانی رخ می‌دهد که بدن به اندازه کافی گلبول قرمز ندارد، بنابراین بافت‌های بدن نمی‌توانند اکسیژن کافی دریافت کنند. بر اثر کم خونی بسیاری از بخش‌های بدن دچار خستگی می‌شوند.

نشانه های کم خونی: خستگی، ضربان قلب نامنظم، سرگیجه یا عدم تعادل، سر درد یا درد قفسه سینه، سرد شدن دست ها یا پاها و رنگ پریدگی پوست است.

کم خونی علل زیادی دارد. اگر آهن، فولات یا ویتامین B۱۲ به اندازه کافی در سیستم بدنی تان نباشد، برای جبران این کمبود بهتر است مکمل مصرف کنید.

 کمبود ویتامین D

کمبود کلسیم در خون یا هیپوکلسمی زمانی رخ می‌دهد که بدن دچار کمبود ویتامین D می‌شود، بسیاری از اندام‌های مهم بدن، مانند کلیه‌ها و عضلات، برای عملکرد درست به کلسیم احتیاج دارند. استخوان‌ها نیز برای سالم ماندن کلسیم احتیاج دارند. بدون ویتامینD کافی که به جذب کلسیم کمک می‌کند، در اندام‌ها و استخوان‌ها درد احساس می‌شود.

دیگر نشانه‌های کمبود ویتامینD، گرفتگی‌های بدن، اسپاسم عضلات، سرگیجه، بی‌حسی و تشنج است.

پنومونی یا ذات الریه

ذات الریه عفونت ریه است که بر روی تمام سیستم تنفسی تاثیر می‌گذارد و منجر به بروز مشکل تنفسی، تعریق و دیگر مشکلات مهم می‌شود. در این بیماری بدن نمی‌تواند اکسیژن کافی دریافت کند تا سلامت سلول‌های قرمز خون و بافت های بدن را حفظ کند. این مسئله منجر به بروز درد در تمام قسمت های بدن می‌شود.

سرفه، درد قفسه سینه، خستگی، تهوع، استفراغ، اسهال، تنگی نفس، گرگرفتگی و عرق سرد و تب از دیگر علائم بیماری ذات الریه است.
 
مولتیپل اسکلروزیس یا ام اس

ام اس یک بیماری خود ایمنی است. این بیماری مربوط به سیستم عصبی مرکزی می‌شود و در آن بافت اطراف سلول‌های عصبی، (مایلین) به خاطر التهاب مداوم تخریب می‌شود. این آسیب توانایی سیستم عصبی برای انتقال درست احساسات را مختل می کند. در نتیجه احساس درد، سوزن سوزن شدن یا بروز دیگر احساسات غیر طبیعی می شود.

دیگر نشانه های ام اس شامل: ضعف، خستگی مفرط، تاری دید، نابینایی موقت یا دائم که معمولا تنها در یک چشم بروز می کند و مشکل در راه رفتن یا حفظ تعادل است.

منبع: صداوسیما

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سلامت سیستم ایمنی بدن قلب ویتامین عرق سرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۱۹۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص میزان واقعی ارز دارو تابع چه شرایطی است؟

شهاب‌الدین جنیدی عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا در رابطه با سخنان معاون توسعه سازمان غذا و دارو در رابطه با انتظار برای افزایش بودجه دارو به 180 هزار میلیارد تومان اظهار کرد: به نظر می‌رسد میزان ارز مورد نیاز دارو که از سوی سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت تا به دولت و مجلس پیشنهاد داده شود دو حالت بیشتر ندارد.

وی با بیان اینکه حالت اول این است که یا پشت این نظریه و کار کارشناسی وجود دارد و یا بر اساس میزان نیاز مردم و بیماران، نیاز بازار دارویی، آمارنامه دارویی کشور و مقدار مصرف در سال گذشته، داروها و فرمولاسیون‌های جدید و میزان اقبال پزشکان به انواع داروها به این عدد رسیده باشند و عدد دقیق و نزدیک به واقعیت باشد، تصریح کرد: متأسفانه این عدد پیشنهادی با عدد تخصیص داده شده و عدد پرداختی همیشه فاصله‌ای غیر قابل اغماض وجود داشته است.

جنیدی با اشاره به حالت دوم برای اعلام نیاز ارز دارویی افزود: حالت دوم این است که به دلیل چکش‌کاری‌هایی که انجام می‌شود عدد پیشنهادی از سوی سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت بیش از مقدار نیاز است و با توجه به اینکه می‌دانند که قرار است جرح و تعدیل شود، عددی را اعلام می‌کنند که پس از چکش‌کاری به عدد واقعی و مورد نیاز برای تأمین داروی مورد نیاز برسد، یا اینکه به عددی برسد که بازار دارویی کشور التهاب کمتری داشته باشد.

عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران گفت: اگر این ذهنیت در تصمیم‌گیران و نمایندگان مجلس وجود داشته باشد که عدد پیشنهاد شده بیشتر از مقدار نیاز است به این معنی است که دو طرف یعنی وزارت بهداشت و مجلس به کار کارشناسی اعتقادی نداشته و طبیعتا یک کار بسیار حیاتی یعنی تخصیص ارز برای دارو به چانه‌زنی‌های بازار تنزل پیدا می‌کند. عدم هماهنگی و عدم اعتماد بین بخشی منجر به کاهش اعتبار لازم خواهد شد، همچنین وقت بسیار زیادی برای کار کارشناسی تلف شده و زمان زیادی را نیز برای اقناع سازی دو طرف می‌گیرد.

وی با بیان اینکه اگر جرح و تعدیل بودجه مورد نیاز به گونه‌ای باشد که در بازار دارویی کشور تأثیر بگذارد نگرانی‌ها بیشتر خواهد شد، گفت: در یک برهه‌ای از زمان شاید با کمبود یکسری اقلام دارویی هم در حوزه مواد اولیه و هم محصول نهایی دارو مواجه خواهیم شد، وقتی هم بازار دارویی ملتهب شد به صورت دومینو مشکلات پی‌درپی افزایش پیدا می‌کند. طبیعتا در این شرایط که سازمان غذا و دارو فوری به دنبال تأمین فوریت‌های دارویی خواهد رفت و احتمالا برای تأمین این اقلام باید به سراغ بازار جهانی برود و با توجه به تعجیلی که برای تأمین این داروها وجود دارد شرایط مذاکره سخت‌ خواهد شد و هزینه بیشتری نیز باید پرداخت شود.

جنیدی افزود: همچنین به دلیل نیاز کاهش دارو در بازار ولع بیماران برای خرید و نگهداشت بیش از نیاز دارو افزایش پیدا می‌کند و همین ما را مجبور می‌کند که تا چهاربرابر داروی مورد نیاز برای مصرف معمول را وارد کنیم، اتفاقی که در سال گذشته و سال‌های قبل نیز رخ داد. در این جا به لحاظ ریالی و ارزی مجبور به هزینه بیشتری خواهیم شد که به زیان کشور و بیماران به لحاظ روحی و جسمی است.

عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران تأکید کرد: با توجه به اینکه دارو یک کالای اصلی و استراتژیک بوده و به جهت رفاه بیماران باید کار کارشناسی دقیق و با پیش‌بینی‌ها لازم توسط دولت انجام و به مجموعه تخصیصی ارائه شود و از سوی دیگر باید نظارت‌ها و راستی‌آزمایی‌ها هم توسط نهادهای نظارتی در خصوص عدد درخواستی، تخصیص داده شده و پرداخت شده انجام شود و هرچه میزان این عدد کمتر باشد میزان کمبود دارو در سال پیش‌ رو را هم تعیین خواهد کرد. در این زمان ما نباید مقصر کمبود دارو را وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو بدانیم چرا که ارز تخصیص داده شده کمتر از آنچه بوده که آنها پیشنهاد داده‌اند.  

جنیدی با تاکید بر اینکه نوع ارز و زمان تخصیص ارز دارو هم بسیار مهم است، گفت: اگر قرار است ارزی اختصاص داده شود باید همزمان باشد با درخواست شرکت واردکننده و نوع آن هم باید بر اساس ارز رایج کشوری که در آن قرار است خرید اتفاق بیفتد انجام شود.

وی در پایان با بیان اینکه در حال حاضر در بیش از 100 قلم دارو کمبود وجود دارد، گفت: اگر عدد را بر اساس استاندارد اعلام کنند و نهادهای نظارتی نظارت دقیقی داشته باشند مشکلاتی در خصوص تخصیص ارز و کمبود دارو نخواهیم داشت. از سوی دیگر گزارش کارشناسی و روکش حسابداری همراه ارز باید به صورت شفاف به مراجع تصمیم‌گیر ارسال شود و مراجع تصمیم‌گیر میزان کاهش تخصیص را به صورت شفاف همراه با مستندات دلایل این کاهش را اعلام کنند و مجموعه‌های نظارتی نیز به این موضوع ورود کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تخصیص میزان واقعی ارز دارو تابع چه شرایطی است؟
  • رویداد اکسپو ایران و دفع ۶۰۰ تاجر به دلیل کمبود هتل در تهران
  • صحبت‌های یک پزشک درباره کمبود دارو در ایران؛ «هرکسی نمی‌تواند داروی ۶۰ میلیونی از ترکیه بخرد»
  • کمبود یک هزار عضو هیات علمی در دانشگاه فنی و حرفه ای
  • چطور پیامک‌های جعلی را بشناسیم؟
  • کمبود روزانه ۲۰۰ واحد خونی در سیستان و بلوچستان
  • عادت‌های رایج که مغزتان را نابود می‌کند
  • کمبود مرکز دولتی تصویربرداری پزشکی در مرکز گلستان
  • اسوههای زندگی را با این کتاب بشناسیم
  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟