Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-08@13:50:13 GMT

علت بدن درد و لرز بدون تب در بدن چیست؟ -سلامت

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۷۹۲۷۵۹

علت بدن درد و لرز بدون تب در بدن چیست؟ -سلامت

رکنا: این مطلب که جزو مطالب پر بازدید سال 96 بوده است به منظور آگاهی به خوانندگان دوباره بازنویسی شده است.عفونت های ویروسی عامل اصلی بدن درد و لرز به شمار می روند اما دلایل مهم دیگری نیز وجود دارد.

تب که در اصطلاح پزشکی به آن پیرکسیا (Pyrexia) گفته می‌شود، هنگامی رخ می‌دهد که دمای بدن بالاتر از حد طبیعی افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تب را به عنوان نشانه‌ای از وجود یک عفونت در نظر می‌گیرند. با این حال، عفونت همیشه باعث به وجود آمدن تب نمی‌شود. مواقعی وجود دارد که فرد علائم دیگری مانند درد بدن و لرز را بدون داشتن تب تجربه می‌کند.

در واقع، لرز، حس سرمایی است که به دلیل انقباض و انبساط سریع عضلات ایجاد می‌شود. هنگامی که فردی احساس سرما می‌کند، انقباض و انبساط سریع عضلات، به تولید گرما کمک می‌کنند. هر چند اغلب به دنبال لرز، تب می‌آید، اما زمان‌هایی وجود دارد که فرد تنها احساس سرما و بدن درد دارد. بخش‌های ذیل فهرستی از عوارضی آورده شده است که ممکن است موجب به وجود آمدن لرز بدون تب شوند.

علل لرز بدون تب

لرز ناگهانی، چه همراه با بدن درد باشد و چه نه، می‌تواند نشانه‌ی کمبود تغذیه‌ای و یا مراحل اولیه عفونتی باشد که قرار است تا 24 ساعت آینده در سراسر بدن پخش شود. همچنین بعضی شرایط خاص پزشکی می‌توانند موجب حمله‌های ناگهانی و اتفاقی لرز شوند که مدت زمان کوتاهی به طول می‌انجامد. اغلب، لرز همراه با درد عضلانی و مفاصل خواهد بود. امراضی که در ادامه می‌آیند، می‌توانند موجب گردند که فرد لرز را همراه با بدن درد تجربه کند بدون آنکه درجه حرارت درونی بدنش افزایش یابد.

آنفولانزا

آنفولانزا یک عفونت رایج است که به وسیله‌ی ویروس آنفولانزا ایجاد می‌شود. سر درد ، بدن درد ، لرز، خستگی، سرفه، گلودرد، و غیره، برخی از علائمی هستند که افراد مبتلا به آنفولانزا آنها را تجربه خواهند کرد. هر چند آنفولانزا می‌تواند موجب به وجود آمدن تب 100 درجه‌ی فارنهایت (37 درجه‌ی سانتیگراد) و یا بالاتر شود، اما لزوماً همه‌ی افرادی که مبتلا به آنفولانزا می‌شوند، ممکن است دچار تب نشوند.

سرماخوردگی

در مقایسه با آنفلوانزا، سرماخوردگی معمولی خفیف‌تر بوده، و یک بیماری تنفسی به حساب می‌آید که عمدتاً توسط آدنوویروس، ویروس سین سیشیال تنفسی، پاراآنفلوانزا، و یا کروناویروس ایجاد می‌شود. این بیماری موجب پدیدار شدن علائمی مانند احتقان بینی، گلو درد، سرفه، عطسه، آب آمدن از چشم، سردرد، بدن درد، خستگی، از دست دادن اشتها، تب با درجه پایین، لرز، و غیره می‌گردد. لازم به ذکر است که فرد مبتلا ممکن است تب کند و همچنین احتمال دارد که دچار تب نشود.

لرز، حس سرمایی است که به دلیل انقباض و انبساط سریع عضلات ایجاد می‌شود

کم خونی

کم خونی یک وضعیت پزشکی است که در آن زمانی بدن دچار کم خونی می‌شود که به اندازه کافی گلبول‌های قرمز سالم نداشته باشد. گلبول‌های قرمز خون از هموگلوبین، یعنی پروتئینی که اکسیژن را به بافت‌ها رسانده و و دی اکسید کربن را از دیگر قسمت‌های بدن به ریه‌ها حمل می‌کند، تشکیل شده‌اند. بدن به منظور ساخت هموگلوبین و گلبولهای قرمز، به مواد مغذی مانند آهن، ویتامین B12، فولات، و غیره نیاز دارد. کمبود هر یک از این مواد مغذی، از دست دادن خون، و یا تخریب سلول‌های قرمز خون به علت شرایط پزشکی خاص می‌تواند منجر به کم خونی گردد. کم خونی موجب بروز علائمی مانند خستگی، ضعف، پایین آمدن سطوح انرژی، رنگ پریدگی پوست، مشکل در تمرکز، از دست دادن اشتها، گیجی، حساسیت به سرما، و غیره می‌شود.

قند خون پایین

دیابت، که همچنین به آن هایپرگلیسمی یا بیماری قند خون گویند، یک وضعیت پزشکی است که مشخصه‌ی آن سطوح بالای قند خون می‌باشد. در مواقعی خاص، بیماران دیابتی سطوح پایین قند خون را تجربه می‌کنند. این حالت زمانی می‌تواند رخ می‌دهد که فرد وعده غذایی را از قلم بیاندازد، یا تمرینات شدیدی را بدون خوردن غذای کافی انجام دهد. در چنین شرایطی، سطح قند خون ممکن است افت کرده، در نتیجه موجب به وجود آمدن علائمی مانند لرز، و رنگ پریدگی پوست شود.

کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید نوعی بیماری است که در آن غده تیروئید قادر به تولید مقادیر کافی از هورمون‌های تیروئید نمی‌باشد. غده تیروئید نقش حیاتی در رشد، نمو، تنظیم درجه حرارت و سوخت و ساز ایفاء می‌کند. ترشح ناکافی هورمونهای تیروئید می‌تواند منجر به علائمی مانند افزایش حساسیت به سرما، خستگی، درد مفاصل و عضلات، ریزش مو، شکننده شدن مو و ناخن، ضعف، و غیره شود.

علاوه بر بیماری‌های فوق‌الذکر، داشتن لرز و بدن درد همچنین می‌تواند به علت عفونت و یا عوارض خود ایمنی رخ دهند. افراد مبتلا به آرتروز در آب و هوای مرطوب و یا سرد دچار بدن درد می‌شوند. بنابراین، بایستی اقدامات احتیاطی را در طول زمستان رعایت نمایند. همچنین، استفاده طولانی مدت از برخی داروها می‌تواند عاملی مؤثر در بروز بدن درد و لرز باشد.

نکته‌ی پایانی اینکه، کمبودهای تغذیه‌ای و کم آبی می‌توانند منجر به عدم تحمل سرما و یا افزایش حساسیت به سرما شوند. بنابراین، فرد بایستی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل پیروی کرده و مصرف آب یا مایعات را افزایش دهد. همچنین، به منظور حفظ سلامتی، بایستی یک برنامه‌ی ورزشی را دنبال نمود. داشتن خواب کافی نیز جهت تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری است. چنانچه بدن درد و لرز به دلیل ابتلا به یک عارضه‌ی پزشکی ایجاد شده باشند، به محض اینکه بیماری اصلی کنترل و یا با گزینه‌های درمانی مناسب درمان شود، این علائم برطرف خواهند شد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

منبع: رکنا

کلیدواژه: سقوط هواپیما سلامت نوروز 97 مهم ترین های 24 ساعت سقوط جت شخصی در ایران سرما سلامت آگاهی احساس عفونت احتمال عضلات تب و لرز عکس من شوم فیلم دختر حادثه مرد زندگی شبکه های اجتماعی اخبار تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۹۲۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌های مغزی

محققان با بررسی خصوصیات یک پروتئین خاص موجود در خون به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌های ناشی از ضربات مغزی از طریق مسدود کردن این پروتئین دست یافتند.

به گزارش ایرنا از تارنمای «مدیکال اکسپرس»، برای بسیاری از بیماران که هر ساله از جراحت مغزی تروماتیک (ضربه‌ای) جان به در می‌برند، نتایج درمانی تفاوت زیادی با هم دارند. این جراحت‌ها نه تنها می‌تواند منجر به از دست دادن هماهنگی، افسردگی، تحریک‌پذیری (impulsivity) و دشواری در تمرکز شود بلکه همچنین ریسک بروز زوال عقل در آینده را نیز افزایش می‌دهد.

فقدان درمان‌های مناسب برای چنین مشکلات گسترده‌ای موجب شد که یک تیم از دانشمندان در «موسسه گلادستون» در آمریکا ضمن تحقیقاتی کشف کنند که جراحت‌های ضربه‌ای مغز چگونه در سطح مولکولی موجب تخریب عصبی (neurodegeneration)‌ می‌شوند. آنها همچنین این مساله را بررسی کردند که برای جلوگیری از آسیب‌های بلندمدت چگونه باید آن فرایند را هدف قرار داد.

دکتر «جائه کیو ریو» از مدیران برنامه علمی در آزمایشگاه دکتر «کاترینا عکاس‌اوغلو» در موسسه گلادستون در این زمینه گفت: ما بر آن شدیم که به این سوال بنیادین بپردازیم که در مغز پس از ضربه دقیقا چه اتفاقی روی‌ می‌دهد که موجب فرایند آسیب و تخریب نورون‌ها میشود.

بسیاری از جراحت‌های ناشی از ضربه مغزی بر اثر سقوط، تصادف رانندگی یا حملات خشونت‌آمیز روی می‌دهد اما بسیاری از آنها نیز در جریان سوانح ورزشی یا عملیات نظامی مانند انفجارها روی می‌دهد. در هر مورد، نیروی خارجی به اندازه کافی قدرت دارد که موجب تکان خوردن مغز در داخل جمجمه می شود و در نتیجه مانع بین مغز و خون شکسته شده و خون وارد می شود.

ریو گفت: ما می‌دانستیم که یک پروتئین خاص خون به نام «فیبرین» پس از جراحت ضربه مغزی در داخل مغز وجود دارد اما تاکنون نمی‌دانستیم که این پروتئین در آسیب مغزی پس از ضربه نقش سببی (causative ) دارد.

در بیماری‌هایی مانند آلزایمر و «ام اس» نشت غیرطبیعی خون در داخل مانع خون-مغز موجب می شود که فیبرین وارد بخش های مسئول عملکردهای شناختی و حرکتی در مغز شود که این منجر به زوال و تخریب عصبی میشود. اما در این مورد، خود جراحت ضربه مغزی موجب نشت خون به درون مغز می شود.

این مطالعه جدید برای اولین بار نشان داد که فیبرین موجب می شود سلول های ایمنی خوب به سلول های بد تبدیل شوند و این مساله موجب التهابات خطرناک و آزاد شدن مواد سمی کشنده عصب‌ها (نورون ها) می شود.

تیم تحقیقاتی گلادستون از فناوری تصویربرداری پیشرفته برای مطالعه مغز موش ها و همچنین مغز افراد دچار شده به آسیب‌های ضربه مغزی استفاده کرد. در هر دو مورد موش و انسان، فیبرین به همراه سلول های ایمنی فعال شده حضور داشت.

به گفته ریو، در این تحقیق مشخص شد که فیبرین این سلول های ایمنی را فعال می کند. ما درک کردیم که اگر بتوانیم فیبرین را مسدود کنیم، می‌توانیم از ایجاد این تاثیرات سمی جلوگیری کنیم، اما این کار باید به شکلی دقیق انجام شود. این محققان از ابزارهای ژنتیکی با یک جهش خاص در فیبرین استفاده کردند که می تواند مانع از فعال سازی سلول های ایمنی توسط فیبرین شود بدون اینکه بر توانایی مفید این پروتئین برای لخته کردن خون تاثیر بگذارد.

«لنارت موکی» مدیر موسسه بیماری‌های عصبی گلادستون در این خصوص توضیح داد: این مطالعه یک راهبرد بالقوه جدید برای از بین بردن تاثیرات مخرب آسیب‌های مغزی را شناسایی کرده است.

وی افزود: آسیب‌های مغزی می توانند تاثیرات بزرگی بر توانایی‌های شناختی و سلامتی عاطفی و مهارت‌های حرکتی افراد بگذارند. بررسی این مساله این سوال را ایجاد می کند که آیا مسدود کردن تاثیرات بیماری‌زای فیبرین می‌تواند نتیجه جراحی مغز را بهبود بخشد و ناتوانی و معلولیت افراد را پس از ضربات مغزی کاهش دهد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بدقولی بیمه‌ها؛ کمبود دارو در بازار
  • چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟
  • حزب‌الله: گنبد آهنین را با پهپاد هدف قرار دادیم
  • مردمی شدن روز شهرکرد موجب ماندگاری آن می‌شود
  • خبر مهم دانشگاه فرهنگیان؛ این افراد بدون کنکور جذب می‌شوند
  • ضرورت مقابله با بیماری زنگ زرد در مزارع گندم دیم کشور
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌های مغزی
  • بارش باران در خوزستان
  • بارش باران در اهواز
  • خانواده بافضیلت موجب تعالی جامعه می شود